Održana Edukacija o jednakim mogućnostima i nediskriminaciji

Prof. dr. sc. Ivana Batarelo Kokić dana 29. listopada 2021. godine, u sklopu projekta „Uspostava infrastrukture Regionalnog centra kompetentnosti Turističko – ugostiteljske škole, Split“, KK.09.1.3.01.0025 održala je Edukaciju o jednakim mogućnostima i nediskriminaciji.

Edukacija u trajanju od 4 sata održana je u prostorijama Turističko-ugostiteljske škole Split pred 47 sudionika, djelatnika i osoblja škole, uz poštivanje mjera i preporuka za suzbijanje širenja koronavirusa.

Cilj edukacije bio je senzibiliziranje svih zaposlenika RCK-a za korištenje pristupa u radu s učenicima, odraslim polaznicima i suradnicima koji se temelji na pravu na jednakost i nediskriminaciji. Održanom edukacijom neutralizirana je neosjetljivost na rodne razlike, potaknuto je jednako postupanje prema svima, neovisno o obrazovanju, društvenom položaju, imovinskom stanju, invaliditetu i dr. te je unaprijeđena kvaliteta radne okoline.

 

 

Pri kraju edukacije uslijedila je konstruktivna rasprava u sklopu koje su sudionici razmijenili zaključke s provedene edukacije, a posebice prepoznavanje svih oblika diskriminacije i diskriminacijom pogođenih skupina te upoznavanje sa zakonskim odrednicama i načinima postupanja s ciljem ostvarivanja jednakih mogućnosti za sve.

Skip to content